Érdemes megbízható adózónak lenni

Az évek óta törvényesen működő gazdálkodókat előnyben részesíti, a rendszeres szabályszegőkre pedig továbbra is szigorúan figyel a NAV. Az adózók minősítését áprilisban elvégzi a hivatal, és mivel május elsejétől lép hatályba az új rendszer, a besorolásnak megfelelő státusz is ettől a naptól érvényes.

Tovább

Munkabérek, illetmények (minimálbér, garantált bérminimum) 2016-ban

A minimálbér, valamint a garantált bérminimum összege is emelkedő tendenciát mutat 2016- ban. A legújabb kormányrendelet értelmében, a minimálbér összege 2016. január 1-től, havibér esetén 111 000 Ft, hetibér esetén 25 550 Ft, napibér esetén 5110 Ft, órabér esetén pedig 639 Ft.

Tovább

Megoldhatatlan ügyek megoldása az adóügyekben? Velünk lehetséges!

Köztudott, hogy az adózó és az állami adóhatóság kapcsolata nem túlzottan kiegyensúlyozott és felhőtlen. Ennek számtalan oka lehet, többek között a személyes mulasztás, esetleg igazságtalan, vagy jogszabálytalan döntések sorozata is ide sorolható. Jóformán lehetetlen az adóhatóság bírságolási gyakorlataival és alapelveivel tisztában lennünk, de nem is kell, hiszen a Jurantis képes minderre.

Tovább

Fiatal házasok adókedvezménye

A házassági kedv növelése érdekében 2015. január 1-től bevezetésre került az első házasok kedvezménye, amellyel az adóalap csökkenthető.

Tovább

Minimálbér, garantált bérminimum 2015.

2015. január 1-től 3,4 százalékkal nőtt a minimálbér és a garantált bérminimum összege.

Tovább

EKHO

Változtak az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás (ekho) bevételi értékhatárai 2015-től.

Tovább

Köztartozásmentes adózói adatbázis

A köztartozásmentes adózói adatbázis az állami adóhatóság által vezetett közhiteles nyilvántartás, amely igazolja, hogy az adatbázisban szereplő adózó megfelel a jogszabályban előírt feltételeknek, azaz köztartozásmentes adózónak minősül.

Tovább